Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Taste By Johan Ahlvik

Min blogg

Blog

version:  lång / kort

Ett år går fort..

Publicerat den 4 december 2013, kl. 7.22 Comments kommentarer (785)
Aldrig trodde vi att ett år kunde gå så fort! Från dag ett har Johan haft massor att göra, både cateringuppdrag och konsultuppdrag, vilket naturligtvis är fantastiskt roligt!

Vi har varit mindre duktiga på att uppdatera hemsidan men det blir det ändring på nu! Just i dessa bråda Jul- och Nyårstider har vi ett perfekt erbjudande, nämligen en Nyårskasse! Johan lagar och levererar en trerättersmiddag som det bara är för dig att lägga upp på fat och ta åt dig äran för, kan inte bli enklare och bättre! Menyn och priser hittar du under fliken Aktuellt.

Vi hoppas också snart kunna uppdatera med fler foton under Galleriet eftersom ni flitiga besökare förmodligen börjar tröttna på enbart våra nunor där... Håll ut!

Jag lovar att vi snart hörs igen och tveka inte att höra av er om ni har några frågor!

På återseende,
Camilla

Golfsäsongen är igång...

Publicerat den 24 april 2013, kl. 4.45 Comments kommentarer (590)
Nu har våren kommit och med den golfsäsongen. Johan kommer röra i grytorna på Nygrens krog på Sollentuna golfbana i sommar. Krogen drivs av Jimmy Nygren och Kalle Olofsson, läs gärna mer på hemsidan http://www.nygrenskrog.se/.
Johan kommer även samarbeta med Jimmy och Kalle vid catering, kolla in deras fina festvåning!
 
Uppdraget på AG´s i Stockholm fortsätter och ser till att Johan sitter med näsan i köttböcker och pluggar på nätterna...
 
På tal om våren så är det nu dags att visa upp sig. Sina gröna fingrar menar jag då förstås... Planen är att få till en örtträdgård, en dröm som Johan har haft länge. Att bara kunna gå utanför dörren och hämta in örter till matlagningen, kanske blir det en och annan jordgubbe också, vore lyxigt! Vi får väl se hur det blir, i värsta fall får jag väl springa över till ICA och köpa en kruka med basilika...
 
Nu har vi även uppdaterat hemsidan med en rubrik som heter Galleri. För tillfället får ni hålla till godo med foton på mig och Johan, tagna av proffsiga Lina Nydahl, http://www.linanydahl.com/. Tanken är att det också kommer fantastiska matbilder så håll utkik!
 
Fridens liljor!
 
 
 
 
 
 

Fotografen och Jag...

Publicerat den 1 mars 2013, kl. 8.02 Comments kommentarer (610)
Idag har jag haft ett mycket spännande möte med en fantastisk fotograf och tillika energigivande vän, Lina Nydahl. Hennes fantastiska bilder kan du se på www.linanydahl.com. Lina kommer hjälpa oss med foton till denna hemsida och jag vet att de kommer få snålvattnet att rinna på er...
 
Jag och Johan har också varit iväg på en jätterolig catering! Och som en gammal kontorsråtta kan jag bara böja mitt huvud allra ödmjukast och säga till alla er i restaurangbranchen: All heder!
Så slut som jag var i kroppen kan jag nog knappt komma ihåg när jag senast var... Men det var roligt att få jobba tillsammans på riktigt, ännu roligare att upptäcka att det fungerade!
 
Annars då? Jo tack, det rullar på i en rasande takt, vi håller bara i oss och tjoar i kurvorna och nyper oss i armen ibland. Det senaste är att Johan har fått ett uppdrag på en framstående restaurang i Stockholm, som köttsommelier. Hans roll innebär att vara ute i restaurangen och tranchera det kött som gästerna beställt, direkt vid bordet! Så annorlunda och roligt och exakt den typ av uppdrag som gör att han utmanar sig själv med saker som han aldrig gjort förut och växer både som kock och som människa.
 
Själv har jag fullt upp med marknadsföringsbiten kring Trosa Xpo. Det är en utställning av företagare i Trosa kommun som brukar gästas av många besökare. Ni kommer väl förbi?
 
Jag lovade er receptet på såsen som Johan bjöd på till vår karrémiddag:
 
Vitt vin
Charlottenlök
Vitlök
Kycklingbuljong
Ajvar
Dijonsenap
Dragon
Creme fraiche
Salt & peppar.
 
Stek på köttet och låt det sen brässera tillsammans med ovan ingredienser, blanda och ge efter eget smaktycke...
 
Längtar du till våren? Det gör vi också och försöker att utnyttja de underbara dagarna med att vara utomhus... Solen, en kaffe och en stol mot en husvägg gör underverk för själen.
 
Må solen lysa på din näsa.
Camilla
 
 

Vi är företagare...

Publicerat den 14 februari 2013, kl. 9.38 Comments kommentarer (702)
Nu är allt klart med företaget, alla papper och registreringar är i ordning och vi är egna företagare på riktigt.
 
Vi möter andra företagare, spännande möten med människor som, precis som vi, tagit steget mot eget. Människor som har drivit eget många år, eller som startat upp alldeles nyligen och står på lite darriga ben precis som vi. Dessa möten är otroligt värdefulla.
Vi utbyter tankar, erfarenheter, tips och boostar varandra allt vad vi kan! Vetskapen om att det alltid finns någon att fråga om råd känns tryggt.
 
Det första uppdraget har också genomförts och nya förfrågningar leder förhoppningsvis vidare till nya uppdrag.
 
Den roligaste överraskningen är nog att många av förfrågningarna gäller saker som vi inte alls kunnat föreställa oss! Samtidigt är det ju precis det som vi drömt om, att få utmaningar som får oss att växa.
 
Mellan alla jobbsamtal, mailsvarande, skrivarkrångel, telefonkrångel och bokföringskurser så passar vi på att renovera hallen. Det tycker vi är kul... Faktiskt. Det är en annorlunda känsla att kunna jobba när vi vill på dygnet för att kunna spendera annan tid tillsammans med familjen. Det har hittills varit en av de stora vinsterna, att vi väljer våra arbetstider själva.
 
Förresten, häromdagen gjorde Johan en fantastisk sås till vår karrémiddag! Jag gav den en plats på top 5 på listan över mat han lagat till mig under åren, och märk väl, vi har kamperat ihop i snart 10 år så det har blivit en del... Hur som helst, så fort Johan kommer hem från kundmöten i Stockholm ska han få berätta vad såsen bestod av och jag kommer sprida det till dig fortare än vinden...
 
Nu är det dags att fira alla hjärtans dag och vi väljer att göra det på Stadshotellet i Trosa.
 
Ta hand om dig!
Camilla

Ett stort steg...

Publicerat den 19 januari 2013, kl. 8.00 Comments kommentarer (977)
Nu är det gjort.
Steget från att vara anställda till att driva eget är nu taget. Det var dags och vi tog samma steg samtidigt.
Modigt eller korkat? Time will tell.
 
I alla fall är vi nu på banan med allt vad ett eget företag innebär.
Det reggas hos Skatteverket, reggas hos Bolagsverket, hämtas barn på dagis, byggs hemsidor, lagas middag, beställs visitkort, badas barn, bloggas, läses sagor and so on and so on... Men gudars vad vi njuter!!
 
Vi jobbar från tidiga morgon (nåja, en av oss..) till sena natten (en annan av oss..) och älskar varje sekund.
 
 
I den här bloggen tänkte jag berätta vad som händer i företaget och även lägga ut recept och förslag på vardagsmaten vi alla älskar att brottas med. All typ av feedback, önskemål, ris och ros tas tacksamt emot!
 
 
Till våra familjer och alla våra vänner vill vi bara säga: Tack!
Tack för att ni tror på oss de gånger vi själva tvivlar och lyfter oss när vi känner oss små. Ni behövs.
 
Till next time,
Fridens liljor.

Rss_feed